Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Jednoipogodišnji dječak Daris Mehmedinović iz Kiseljaka kod Tuzle hitno treba sredstva za nastavak liječenja.Doktori u Turskoj u klinici ACIBADEM su postavili dijagnozu Choroid plexus papilloma ( bilateral ) + Hydrocephalus.

Roditelji dječaka, prije novog ciklusa liječenja, dužni su uplatiti navedenoj Klinici 33.200 dolara (50.000,00 KM) te osigurati sredstva za novi operativni zahvat koji je planiran sredinom 2014. godine.

HITNO ! HITNO ! HITNO !
Svi koji žele pomoci dječaku mogu se obratiti roditeljima na broj 061/856-692

ili pozvati na broj 090-291-006 i tako donirati 2KM za Darisovo liječenje.
alt