Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Nedavno sam pročitao na jednom Britanskom portalu gdje znanstvenici kažu da su mobilni aparati prepuni bakterija više od cipela, šteka na vratima pa čak i wc školjki.

Stotine hiljada bakterija žive na svakom kvadratnom centimetru telefona, uključujući i tzv. zlatni stafilokok koji može uzrokovati akne, ali i upalu pluća i meningitis.

Šta Vi mislite o selfie slikama koje nam dolaze iz operacionih sala, a od ljudi od kojih nam zavisi život dok ležimo na operacionom stolu tj. vrhunskih hirurga ?

alt