Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Dragi prijatelji,

Došla nam je 2015. godina. Ova godina je na samom početku za našu porodicu, a i svim građanima Kantona Sarajevo donijela dvije velike promjene, a nadamo se i dobre. Jedna od tih promjena je nova glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu gospođa Dalida Burzić, a druga je novi direktor KCUS u Sarajevu prof. Dr. Rusmir Mesihović.

Zadnjih dana, o njima, mi slušamo samo riječi hvale. Silno želimo i potajno se nadamo da će se te riječi hvale slušati u našem gradu još puno puno godina.
Ovu priliku koristimo i mi da im zaželimo sretan i uspješan rad na novim jako teškim, moralno i društveno odgovornim pozicijama.
Želimo da u Novoj 2015. godini pokrenu procese koji će nama građanima biti od koristi.

Dalje, prije skoro godinu dana zamolili smo sve Vas koji znate Engleski jezik da nam pomognete prevesti tekstove sa Bosanskog na Engleski jezik. Od 11.800 ljudi koji nas prate u ovoj grupi javilo se njih nekoliko. Ovu priliku koristimo da se od srca zahvalimo pojedincima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i preveli nam puno tekstova. Od srca Vam hvala: Marija Trlin, Azra Tabaković Kedić, Irena Majstorović, Alma Jahić. Ovde još fali 3 osobe kojima nemožemo da se sjetimo imena, a nemožemo da nađemo email-ove.

Ovu priliku koristimo da Vas sve još jednom zamolimo da nam pomognete prevesti tekstove na engleski jezik. Tekstovi su lagani, nisu obimni. To su tekstovi koje mi objavljujemo na našoj web stranici www.alisan.ba.
Ako želite pomoći javite nam se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na mobilni telefon 062/282-665 ili na facebook profil Omer Omerbašić ili Albina Omerbašić .