Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Poštovani,

Kako sam i rekao prošli put, idemo dalje sa pokazivanjem bitnih dokumenata i dokaza koji dokazuju da je obavijest Kantonalnog tužilaštva o nepokretanju istrage jedan veliki skandal i sramota našeg pravosudnog sistema.

Prvo ću da Vam pokažem revelantne dokumente koji dokazuju da je Ališan prije operacije tj. ugradnje kobnog stenta, bio zdrava i napredna beba.
Ovo Vam postavljam kako bi svi vidili šta je sve kantonalna tužiteljica Amina Ruždić zanemarila u svojoj 33 mjeseca dugoj istrazi.
Ovo Vam svima pokazujem da znate, mada to i ptice na grani znaju, kakve mi (NE)radnike imamo u Tužilaštvu kantona Sarajevo.
Slika koju Vam pokazujem je medicinski i sudski dokument. Ovaj dokaz koji Vam pokazujem je lječnički karton našeg Ališana.
E sad se opet postavlja pitanje KO KOGA OVDE PRAVI BUDALOM?
Ovo je dokaz koji pokazuje koji su bili parametri u nalazima koje smo radili prije kobne operacije na Dječijoj hirurgiji KCUS. Ovo je dokaz koji dokazuje da je Ališan bio zdrava i napredna beba sa dobrim nalazima prije kobne operacije 15.03.2011. godine na Dječijoj hirurgiji KCUS.
Ovo je i dokaz koji dokazuje da je Ališan otpušten kući 16.03.2011., kako i piše na otpusnom pismu koji smo prošli put objavili, iako je u noći sa 15. na 16. imao temperaturu i da se niko od vrsnih doktora to jutro 16. 03. 2011. godine (jutro kad su ga otpustili na kućno liječenje) nije zapitao ZAŠTO JE BEBA OD 2,5 MJESECA STAROSTI SINOĆ IMALA TEMPERATURU? 
Ovo Vam je tužiteljice Amina Ruždić još jedan jako bitan dokument koji ste zanemarili u svojoj 33 mjeseca dugoj istrazi !!!

alt

Omer Omerbašić