Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Hitno potrebna pomoć za četvorogodišnju djevojčicu iz Sarajeva koja se zove Hana Bičakčić.
POZIVOM NA BROJ "090 291 035" DONIRATE 2,00 KM

Više...

Dragi naši,

Jučer se navršilo pet (5) mjeseci kako smo uložili pritužbu na donešenu Naredbu da se ne pokrene istraga o krivičnoj odgovornosti protiv prijavljenih za nesavjesno liječenje.
Pitam se koliko je vremena, dana, mjeseci, godina potrebno Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo da odgovori na našu pritužbu.

Više...

Corpus Hipocraticum je nastao u Grčkoj između 5. i 3. stoljeća p.n.e., te je on u našoj kulturi izvorna točka svih liječničkih zakletvi i kodeksa. Radi se o 59 djela u kojima se govori o tadašnjim etičkim aspektima medicinskog rada. Njihovu okosnicu, kao i uzor za sastavljanje budućih liječničkih zakletvi čini Hipokratova zakletva:

Više...

Poštovani,

Idemo dalje sa postavljanjem dokaza. Već sam pisao kako su Ališana otpustili iz bolnice odmah prvi dan nakon operativnog zahvata bez i da se bilo ko od vrhunskih doktora na Dječijoj hirurgiji KCUS u Sarajevu zapita zašto je Ališan noć prije imao temperaturu od 40 stepeni.

Više...

Više članaka...

Stranica 3 od 10

3