Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će naš web sajt uskoro dobiti novu dimenziju. Na ovaj naš web sajt uvodimo i Englesku verziju, tako da informacije koje postavljamo mogu razumjeti ljudi iz cijelog svijeta. Posebno nam je drago da cijeli svijet vidi i razumije naše probleme, a ujedno i da se upoznaju šta su naši doktori i slični njima u stanju da urade samo jednom djetetu i šta sve do danas rade i Bog dragi zna šta će nam još svega uraditi.

Više...

Sinoć smo dobili super vijest iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo. Nakon dva mjeseca čekanja, zivkanja telefonom i ličnih odlazaka u zavod, napokon su nam odobrili dva (2) para cipelica za jednu kalendarsku godinu za našeg Ališana.

Više...

Poštovani,

Kao što znate prema zahtjevu Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za dopunu dokumentacije u smislu dostave mišljenja ortopeda za odobrenje korištenja dva (2) para ortopedskih cipelica u toku jedne (1) godine ili dvanaest (12) mjeseci, 24.12.2013. godine uredno smo na zahtjev komisije zavoda, na protokol zavoda, predali specijalistički nalaz koji potvrđuje da je za pokretnost Ališana direktno ovisna o kvalitetu ortopedskih cipelica koje se zamjenjuju svakih šest (6) mjeseci.
Kao i svaka javna ustanova pa tako i ova izgleda nemaju vremena da do dana današnjeg 21.01.2014. godine odgovore da li odobravaju ili neodobravaju druge ortopedske cipelice.

Više...

Danas nam je divan dan, našem Ališanu 3. rođendan.

Više...

Više članaka...

Stranica 5 od 10

5