Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Poštovani,

Od kako smo se vratili iz Njemačke sa liječenja slabije smo Vam pisali. Mislili smo da više nije bilo potrebe pisati o svemu i svačemu kroz šta mi prolazimo. Ališan se nakon liječenja super osječao, a naravno tako se osjeća i dan danas. On je jedan preveseli dječak koji je prepun života. Kao da želi da nadoknati vrijeme ležanja po bolnicama.

Više...

Draga naša raja,

Htjeli smo da vam se javimo i podijelimo sa vama vijest. Prošle sedmice smo bili na još jednoj redovnoj kontroli u Minhenu.

Više...

Danas nam je divan dan Ališanu 2. rođendan.

 

Više...

Više članaka...

Stranica 6 od 10

6