Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Dragi naši prijatelji,

Vratili smo se iz Minhena gdje smo bili na kontroli. Ališan je super podnio put do Minhena i nazad.
Radili su mu snimanje bubrega, kontrolisali krvnu sliku i hormone štitne žlijezde koja je bila proradila kada je dobio SEPSU, iako su nam naši istaknuti doktori prećutali i tu informaciju. Hvala Bogu dragom sad je sve u najboljem redu. Lijevi bubreg je još uvijek malo oteknut ali se nje...gov volumen polako smanjuje i što je najvažnije funkcioniše bez problema. Krva slika mu je također super kao i hormoni. Doktori su prezadovoljni sa stanjem Ališana i njegovim brzim oporavkom. Lijevi bubreg ćemo morati i dalje kontrolisati sve dok se nevrati u prvobitno-normalno stanje.

Više...

 

Poštovani,

Napokon super lijepa vijest za nas, a mislimo da je i za Vas. Danas (22.06.20011. godine) nakon više od 2 mjeseca smo izašli iz bolnice (došli u bolnicu 18.04.2011.godine). Trenutno se nalazimo kod rodbine u Minhenu i ostaćemo najvjerovatnije do kraja iduće sedmice.

Više...

Poštovani,

Kao što vidite na ovim slikama Ališan se osjeća puno puno bolje. Ovo nam je bio prvi izlazak u park ispred bolnice nakon mjesec i po dana.

Više...

Koncert za (M)ALIŠANA: Let 3, Father, Morso, One Piece Puzzle, Diskurz

Vrijeme: NEDJELJA 12. 06. 21 h

Lokacija: Stereo Klub Rijeka, Croatia

Više...

Više članaka...

Stranica 8 od 10

8