Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

U protekla dva dana Ališanu se stanje popravilo.

Izvađen je dren, kateter i epiduralni kateter. Danas je bio prof.dr. Ninković i previo je nogice.

Više...

Ališanu je danas stanje stabilno. Prima infuziju, antibiotike, za bolove i krv. Jučer nakon operacije su mu morali dati heparin da bi malo razrijedili krv kako bi ista bolje proticala kroz presađeni mišić.

Više...

 

Poštovani,

Ališan je danas imao prvu operaciju. Predali smo ga jutros u 8 i 30 h, a u sobu je vraćen u 17 sati.

Više...

Sutra je ako Bog da veliki dan za Ališana. Ujutro 11.05.2011. godine počinje dugo iščekivana operacija. Sutra će raditi lijevo stopalo, a možda i desno. Nadamo se da ćete biti u dovama, molitvama i mislima uz nas kao što ste i do sad bili. Nakon operacije ćemo se javiti sa više informacija. Puno Vas sve pozdravljamo.

Više članaka...

Stranica 9 od 10

9