Dobro došli. Ovo je internet stranica dječaka Ališana Omerbašiča. Stranica sadrži medicinsku dokumentaciju o Ališanovoj bolesti, te vijesti i fotografije koje su pratile Ališanovu borbu za život, izmještanje i liječenje u Njemačkoj. Trudićemo se da vas izvještavamo o Ališanovom stanju danas.

Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Vaše iskustvo sa KCUS je?

Broj Odgovora
1218
Prvi Odgovor
Utorak, 06 Septembar 2011 19:05
Zadnji Odgovor
Petak, 28 Decembar 2018 03:04

Vaše iskustvo sa KCUS je?

Hits Percent Graph
Loše
454 37.3%
Imam dobro iskustvo sa KCUS
430 35.3%
Jako loše - umalo su me koštali života
334 27.4%

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9 

Anketa

Vaše iskustvo sa KCUS je?

Hvala svima koji su pomogli: Mali Ališan putuje u Minhen na operaciju

...Ališana će primiti prof. dr. Milomir Ninković, jedan od vodećih svjetskih plastičnih hirurga, koji će pokušati spasiti prstiće i nogice. Doktor Ninković je inače šef Odjela plastične i rekonstruktivne hirurgije šake i centra za teške opekline u minhenskoj bolnici. On je sada jedina nada malom Ališanu, njegovim roditeljima Albini i Omeru.

Intenet portal eKapija.ba, 15. 04. 2011.